Clancore.hu - Magyar Call of Duty közösség
2018. augusztus. 19. vasárnap. Ma Huba napja van.
Figyelem! Az oldal már nem üzemel, csak archívumként szolgál, így egyes funkciók nem működnek.
Híreink - Alázzák a nőket az online játékokban

Alázzák a nőket az online játékokban
hirkep
Sajnos az online játékok terén egyre jobban megalázzák a nőket. Ilyen beszólások például: "menj vissza a konyhába, és vedd le az istenverte kezed az kontrollerről","hülye p*csa", "dagadt k*rva".

Egy női gamer, Jennifer Hanniver külön blogot indított, amelyen gyűjti a bunkó, szexista üzeneteket, amelyeket idegen játékosoktól kap az internetes akciójátékokban.

Az Egyesült Államokban a felmérések szerint már a videojátékosok 42 százaléka nő, ennek ellenére számos férfi játékos nem tekinti őket egyenrangú partnernek - számolt be a BBC brit közszolgálati médium hírportálja.

Egy Jennifer Haniver nevű női játékos annyira megelégelte az állandó durva beszólásokat, hogy NotinTheKitchenAnymore, vagyis "nem vagyok többé a konyhában" címmel blogot indított, amelyre feltölti a kifejezetten női játékosokat érő szöveges és hangüzeneteket. Haniver a legtöbbet a Call of Duty: Modern Warfare 3 -ban játékban küzd meg más játékosokkal, tapasztalatai szerint mindennaposak az olyan jellegű agresszív megjegyzések is, mint hogy "remélem megerőszakolnak, aztán téged és a családodat is megölnek".

Haniver blogja olyan népszerű lett, hogy a férfi játékosok által kimondott obszcén és sértő szövegekből valódi kiállítást is rendeztek. A látható kép azt szimbolizálja hogy katonai ruhában a virtuális térben nincs különbség nők és férfiak között, kivéve a nőket gyalázó férfiak szerint. Ugyancsak a női gamereket érő zaklatásokat gyűjtenek össze a Fat, Ugly or Slutty (dagadt, csúnya vagy kurv*s) című blogon, amelynek működtetője szerint a szolgáltatások üzemeltetői nem tesznek meg minden tőlük telhetőt a zaklató játékosok kizárása érdekében. Példaként felhozott egy játékost, aki hangüzenetben "hülye kurv*nak" nevezte, és kifejtette, hogy legszívesebben megerőszakolná: bár az esetet jelezték a Microsoft ügyfélszolgálatának, a férfi játékos fiókja továbbra is aktív. A cég a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan próbálják továbbfejleszteni az Xbox Live szolgáltatást az ilyen problémák megakadályozása végett. Habár a játékon belül lehet az ilyen játékosokat, és a csalókat "jelenteni" de sajnos ezzel nem nagyon foglalkozik a Microsoft.

bbcodeimg


A BBC-nek Barktanians becenéven nyilatkozó férfi gamer szerint azonban semmi baj ezzel a hangnemmel, hiszen ez a kultúra része. Barktanians szerint az a jó, hogy "Amerikában vagyunk, ahol mindent ki lehet mondani. Nem úgy, mint Észak-Koreában". Egy másik férfi játékos szerint a játék közben elküldött obszcén vagy fenyegető üzeneteket nem kell komolyan venni, csupán az akció hevében hangzanak el a nemkívánatos mondatok.

Ezért kérnénk titeket hogy azért mert valaki nő nemű attól ugyan annyi tisztelet jár neki mint a többi játékosnak.

Forrás: Origo.huCímkék:

Call of Duty

,

Konzol

,

Multiplayer

2013.01.28. 14:03
Beküldte: Vaki

HirdetésHozzászólást csak regisztrált felhasználók tudnak írni!


2013.02.17. 21:32 ::: LacaFacan
Értékelés: [-] 0 [+]
xDD komoly xDD
2013.02.17. 20:51 ::: motory
Értékelés: [-] 0 [+]
azigen
2013.02.08. 09:12 ::: hYRAX
Értékelés: [-] 0 [+]
Az konkrét komment xddd
2013.02.07. 17:28 ::: alexapo
Értékelés: [-] 0 [+]
Úgy imádom az ekkora nagy "alfahímeket", akiket ha valamiben legyőz egy nő, akkor egyből elsírják magukat és dobálóznak olyanokkal amikről aztse tudják hogy mit jelent, vagy nem tudják milyen súllya van annak amit mondanak, gondolok itt a kis nyomorékokra akik a south park nézésével azt hiszik hogy már felnőttek és tudják milyen a világ, de belegondolhatunk abba is hogy nagy részüknek soha nem lesz nőjük és ezért haragszanak rájuk mivel még ebbe is van nő aki jobb náluk. Szóval remélem visszafogják magukat, a megerőszakolással meg akkor dobálózzon vki ha már elvesztette a szüzességét :D
2013.02.03. 11:02 ::: schuey0122
Értékelés: [-] +1 [+]
szerintem ez elég ocsmány dolog...csak azért mert p*ncija van, még ő is ugyanúgy kockulhat, játszhat ilyenekkel, nem csak barbibabázhat...
2013.02.02. 14:58 ::: janni96
Értékelés: [-] 0 [+]
No Komment!!
2013.02.01. 19:30 ::: nozzy01
Értékelés: [-] 0 [+]
hajráá
2013.02.01. 18:50 ::: suarez
Értékelés: [-] 0 [+]
jó lenne egy új hír szerintem is :)
2013.02.01. 16:01 ::: ego
Értékelés: [-] 0 [+]
így tovább :D
2013.02.01. 14:44 ::: prexz
Értékelés: [-] 0 [+]
friss hírt:D