Clancore.hu - Magyar Call of Duty közösség
2018. augusztus. 21. kedd. Ma Sámuel napja van.
Figyelem! Az oldal már nem üzemel, csak archívumként szolgál, így egyes funkciók nem működnek.
Híreink - MW3: Az első betekintés (PC)

MW3: Az első betekintés (PC)
hirkep
A játékot a korábbi képeken már látott kinézetű csomagolásban kapjuk kézhez, a doboz tartalma 2 db dupla rétegű dvd és a kis füzetke, amely hátoldalán olvashatjuk a rövid 3x5 karakteres CD kulcsunkat. Az Call of Duty: MW3 alapfeltétele a feltelepített Steam és egy Steam account megléte. Ha ezekkel nem rendelkezünk, akkor bizony az installálás előtt a telepítőprogram felkínálja kötelezően ezeknek a feladatoknak a teljesítését.

A telepítés alatt nyugodtan megihatunk egy sört, a játék majdnem 15 GB helyet foglal a HDD-n, így idő amíg a DVD-ről a fájlokat átmásoljuk a gépre. Amennyiben a parancsikonok létrehozása opciót bepipáltuk, a telepítő 3 db parancsikont helyez el az asztalunkon: Call of Duty Modern Warfare 3, Call of Duty Modern Warfare 3 - Multiplayer, Call of Duty Modern Warfare 3 - Dedicated Server. Az utolsó ikon neve már csak 5 sorban fér ki, amely csodálatosan szarul néz ki az asztalon. Szerencsére a Windows 7 nem kijelölt állapotban 2 sorossá redukálja a szöveget.

Ha már felraktuk a játékot szépen és okosan, akkor egyből indíthatjuk is a mókát. A bevezető trailer után egy egyszerű és egyben látványos menü fogad minket, ahol három opció közül választhatunk: Special Ops, Campaign, Multiplayer. Mi most a multiplayer, azaz a többjátékos módot próbáltuk ki elsőként, ugyanis az emberek nagy részét ez érdekli a legjobban. Ha a főképernyőn megejtettük a választást valamelyik játékmódra, akkor érdemes a grafika beállításával folytatnunk a történetet. A korábbi részekben jól megszokott beállításokat tudjuk itt is változtatni, érdemes 1-1 játék után kisérletezni jobb vagy rosszabb beállításokkal is a gép teljesítményéhez mérten. A beállítások menüben felfedezhető egy új opció is: Login with Facebook. Valószínűleg ha megadnánk az e-mail címünk és a jelszavunk, akkor egyből ki tudnánk postolni a falunkra a legfrissebb statisztikáinkat - mi ezt most nem tettük meg.

bbcodeimg bbcodeimg

bbcodeimg bbcodeimg

Elsőként a Domination játékmódot próbáltuk ki, mivel az már jól ismertnek mondható. A lobbyhoz csatlakozást követően egyből talált a rendszer játékostársakat, leszögezzük, hogy itt most nem dedikált szerverre csatlakoztunk, hanem az MW2-ben is alkalmazott technikával kapcsolódtunk a többiekhez. A LockDown pályára esett a választás elsőként, amelyet sikeresen abszolváltunk is. A játékmenet szinte ugyanaz, mint MW2-ben (ezt a mondatot sajnos sokszor fogjátok még hallani, hogy ugyanaz mint...), a fegyverek hangjai kicsit szokatlanok még. A pályáról azt kell tudni, hogy sikerült egy nagyon ramaty statot összehozni a végére (annak ellenére, hogy nyert a csapatunk), kb mindenhonnan találat ért bennünket - valószínűleg ez annak köszönhető, hogy még nem tudjuk hová kellene elbújni ahhoz, hogy ne legyünk nyílt célpontok. A játék grafikája valóban különbözik az előző részektől - ahogy Robert Bowling is említette - de egetverően nagy különbség azért nem tapasztalható.

Második menetben kipróbáltuk az új Kill Confirmed játékmódot, ami valóban említésre méltó. A gyakran unalmas Team Deathmatch meccseket remekül feldobja ez az új mód azzal, hogy nem elég az ellenséges csapatot eliminálni, hanem a megölt játékosok dögcéduláit is fel kell szednünk a földről. A meccset az a csapat nyeri, amelyik több dögcédulát szerzett meg. Ha mellettünk meghal a csapattársunk, akkor érdemes visszaszerezni az ő dögcéduláját is, ugyanis így már az ellenséges csapat nem kapja meg érte a pontot. Az ölések és a halálok ettől függetlenül persze rendesen számlálódnak. Sok játékosnak még picit gondot jelent ez a játékmód, ugyanis a 2 lejátszott pálya során gyakran tapasztaltuk azt, hogy nem foglalkoznak egyesek a dögcédulákkal, csak mennek előre és mindenkit megölnek. Hát ők tudják... mi legalább így több dögcédulát tudunk felvenni, és egy-egy ilyen megtalált "kincs" 50 pontot ér, azaz gyorsabban fejlődtünk.

bbcodeimg bbcodeimg

bbcodeimg bbcodeimg

Ahogy a fejlesztők ígérték, a játékban lehetőség van dedikált szerverekre is felcsatlakozni, és persze a LAN módot is megtaláljuk a menüben. Hajnal 2-kor még csak összesen 13 dedikált szerver volt, amelyek nagy része látszólag üresnek bizonyult. Nem próbáltunk csatlakozni egyikre sem, ezt meghagyjuk későbbre, amikor már felkapott lesz.

Lehetőség van privát játékot is indítani. A választható mapok: Seatown, Dome, Arkaden, Bakaara, Resistance, Downturn, Bootleg, Carbon, Hardhat, LockDown, Village, Fallen, Outpost, Interchange, Underground, Mission. Választható játékmódok: Free For All, Team Deathmatch, Search and Destroy, Sabotage, Domination, Headquarters, Capture The Flag, Demolition, Kill Confirmer, Team Defender, Drop Zone, Team Juggernaut, Juggernaut, Gun Game, Infected, One In The Chamber.

bbcodeimg bbcodeimg

bbcodeimg bbcodeimg

A központi szerver most kicsit terhelt már, egyre többen telepítik fel a játékot, így indításkor a csatlakozás eltarthat 10-20 másodpercig.

Összegezvén: egyelőre nem sok újdonság fogadott bennünket az MW2-höz képest, kivétel ez alól a Kill Confirmed játékmód, amely valóban jó ötlet volt a fejlesztők részéről.

Hamarosan folytatjuk a beszámolót!Címkék:

Modern Warfare 3

,

Multiplayer

2011.11.08. 04:32
Beküldte: Hump

HirdetésHozzászólást csak regisztrált felhasználók tudnak írni!


2011.11.08. 17:01 ::: hullavigyor
Értékelés: [-] 0 [+]
Ez alapján nagyon hasonlít MW2-re. Ez nem baj, ha jó a dedicted szerver támogatás, és módolhatóság is jó lesz (erről még nem tok infókat) akkor kiváló game lesz. Nem sok újítással, de az új mappok fegyók biztos átcsal majd pár pro gamert cod4-ről.
Egyenlőre tesztelem majd torrentről aztán ha jó híreket hallok karácsony után megveszem :D

Vagy akár nyerhetek is a nyereményjátékon :P
2011.11.08. 14:26 ::: maggot-uo
Értékelés: [-] 0 [+]
Nagyon jól néz ki :)
2011.11.08. 14:25 ::: zotyi98
Értékelés: [-] 0 [+]
tetszik :d
2011.11.08. 13:56 ::: 66zio
Értékelés: [-] 0 [+]
Nagyon jó kíváncsi leszek az új játékmódra
2011.11.08. 13:41 ::: darokhh
Értékelés: [-] 0 [+]
Elég jó a grafika :) izgalmas game lehet :D
2011.11.08. 09:40 ::: Törölt felhasználó
Értékelés: [-] 0 [+]
Ki hajoni most sem lehet,de érdekes a menü is más.Majd kiderül ha bederül
2011.11.08. 09:22 ::: polcsy
Értékelés: [-] +1 [+]
az elején még jónak tűnik de majd 2-3 hét múlva amikor megjelennek a csalok, meg a vérpistikék akkor már annyira nem lesz izgalmas xD
2011.11.08. 08:03 ::: nrk
Értékelés: [-] 0 [+]
A hír az ötös, viszont a játékról ez abszolút nem mondható el... ahogy a cikkben is írva van " Ugyan az mint a..."
2011.11.08. 07:14 ::: sQUAR
Értékelés: [-] +1 [+]
Nah végre ma ki is probálom:D
2011.11.08. 06:55 ::: Csuli
Értékelés: [-] 0 [+]
Szép leírás és egy nagyszerű játék :D